Enbart en viskning....En utmaning kom idag... av ett lite ovanligare slag. Den kom från bloggen
Lissen  (som fått från Proforma ), som sedan skickade historien till mej, för att öka spänningen!!!

Jag har valt att skicka den vidare till Mia . Som sedan ska skicka den vidare i sin tur..


Thriller
Enbart en viskning!

Enbart en viskning var allt som hördes, i övrigt var det helt tyst. Hennes ögon glänste när hon stilla lutade sig fram för att höra de svaga orden. "Snälla ge mig din hand, ge mig en chans. Jag lovar, ja, jag lovar allt vad du vill, vad som helst bara du ger mig din hand, så snälla, snälla, ge mig din hand!"

Skulle hon våga? Hon tittade länge på varelsen som låg där nere. Tårarna rann när hon tvekande sträckte fram sin hand. Jag måste göra det, jag måste bara göra det, tänkte hon. Jag kan inte låta bli...

Hon kände något mot fingertopparna... något kallt...

Det gick som en skälvning genom hennes kropp, men från någonstans djupt inom hennes så hittade hon en inre styrka. Hon tog den iskalla handen, utan att visa sina känslor. Alice  hade sett något djupt inne i varelsens blick som visade en godhet. Tankarna gick blixtsnabbt genom hennes huvud hur hon skulle ta kontrollen över varelsen. Med en mjuk faströst ,sade hon: För att ta oss till friheten är vi beroende av varandra du och jag. Glöm inte det! Får Zack den minsta aning om att vi vet hans hemlighet om koden till valvet, så kommer han låta oss "försvinna" . Varelsen vred sig i slingrande långsamma rörelser......Du vet, du vet.... om hemligheten.... hörde hon honom väsa, med en röst som fick huden att knottra sig!
Alice tittade lugnt på honom med sin klara blick, tog hans hand i ett stadig grepp och sade...... Vi måste tillsammans göra allt för att snabbt komma till valvet före Zack. Ljudlöst smög dom i korridoren, det fanns inte någon tid för rädslan nu. För lät hon tanken bara nudda en uns vid vad hon var på väg att göra nu, så skulle känslan av tvekan kanske ha övermannat henne.
Varelsen gnällde med ett strävt väsande vid hennes sida, när hon drog honom vidare. Snabbt, snabbt tassade dom fram tills dom nådde porten. Alice repeterade koden febrilt i sitt inre för att vara beredd så fort dom

kom ner och med darriga händer slog hon koden. Ingenting hände, hela tiden kände Alice hjärtat slå hårt i kroppen. Det måste bara vara rätt kod, kunde det vara så att Alice i sin desperation blandat ihop siffrorna.Alice puls var outhärdligt hög om ändå den kallsvettige tillsynes färglöst bleka mannen vid hennes sida kunde vara still, så....
... forsätt historien här.


 

Författare:

Peter PC Carlsson

Proforma

LissenTo
Anna


Var med och skriv en gemensam berättelse!

Läs först igenom historien på bloggen hos den som kontaktade dig. Du kopierar också all denna förklarande text i inlägget hos den som kontaktade dig.

Kolla ovanför rubriken om temat är Thriller, Humor eller Romans. Följ temat som är på just din historia!
Var och en skriver en till tre mening/meningar.
Längst ner fyller du på med ditt namn under listan av författare, länka gärna till din sida.

Därefter publicerar du på din blogg och kontaktar någon som du vill ska fortsätta historien. Du försäkrar dig om att historien publiceras hos den du kontaktar. Annars kontaktar du någon annan. När du gjort detta bekräfta du hos den du fick ifrån.

På kvällen den 15 oktober 2008 skall du som då har en av de tre historierna kontaktar Peter PC Carlsson på bloggen Enbart  som startade historien den 15 september.

Därefter publiceras historierna i sin helhet på http://enbart.blogg.se/


Kommentarer
Postat av: Ragnvi

Rankan Räv här! Var ju in hos TallrotsMarie tidigare i morse o läste lite...därav kommentaren hos dig om katt o räv yor know!

Sen har jag förbjudit Mia att skicka nåt vidare till mig, har för mycket i hjärnkontoret!

Misstänkta cellförändringar....

Postat av: Mia

Jag ska fundera på fortsättningen medan jag småpysslar lite...L

Godmorron förresten, ser att du också är i plockartagen, donar och fixar på ditt underbara Garden...:-)

2008-09-20 @ 10:40:13
URL: http://matmia.blogg.se/
Postat av: Margaretha

En sån rolig idé.....spännande att läsa fortsättningen...

Kram

Margaretha

2008-09-20 @ 10:43:13
URL: http://catfriend.blogg.se/
Postat av: peter pc carlsson

Det är verkligen kul att läsa och se hur historien utvecklas och vilka som antar utmaningen och skriver.:-)Spännande den 15 oktober.

2008-09-20 @ 13:54:19
URL: http://enbart.blogg.se/
Postat av: Proforma

Spänningen är oooolidlig! Ska bli kul att se hur lång den blir och hur många författare som hinns med.

2008-09-21 @ 00:48:20
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: peter pc carlsson

Det är så kul att följa historien, både texten men också vilka som tar till sig och skriver...Den 15 oktober vet vi svaret...

2008-09-21 @ 08:14:52
URL: http://enbart.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback